derbis üye kaydı

         DERBİS ÜYE KAYDI NASIL YAPILIR?

Dernekler varlıklarını devam ettirebilmek, zorunlu organlarını oluşturmak ve amaçları doğrultusunda daha büyük kitlelere ulaşmak için üye kaydı yapmak durumundadırlar. Derneğe üyelik işlemlerinin hangi aşamalardan oluştuğunu öğrenmek için "Bir Derneğe Nasıl Üye Olunur?" başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bu yazımızda ise dernek üye başvuruları tamamlandıktan ve kişi üyeliğe kabul edildikten sonra DERBİS(Dernekler Bilgi Sistemi)'e kaydının nasıl yapılacağını anlatmak istedik. Çünkü dernek üyeleri üyeliğe kabul tarihinden itibaren 45 gün içerisinde DERBİS'e kaydedilmek zorundadır. Aksi taktirde dernek başkanlarına idari para cezası uygulanmaktadır. Dilerseniz DERBİS üye kaydı işlemleri nasıl yapılır? Gelin göz atalım.

        DERBİS Üye Kaydı

  • Öncelikle üye kaydı yapılacak derneğin DERBİS kullanıcı adı, şifre ve parolası girilerek DERBİS sayfasına ulaşılır. Soldaki panelden Dernek İşlemleri-Dernek Üye İşlemleri tuşlarına basılır. 
  • Gelen sayfadan Üyelik İşlemleri-Üyeliğin Kazanılması bölümündeki Ekle tuşuna basılır. 
  • Karşımıza gelen sayfadan Gerçek Kişi butonu seçilir ve üye olarak kaydedilecek kişinin TC. Kimlik No, Ad Soyad bilgileri ve Doğum Yılı bilgisi girilerek Doğrula butonuna basılır. 
  • Doğrulama işlemi başarılı olduktan sonra Kişi Seç butonuna basılır. Sonra ise kişinin derneğe üyelik kabul kararının tarihi ve sayısı ilgili alana girilerek Kaydet butonuna basılır. Böylelikle dernek üyesi DERBİS'e kaydedilmiş olur.

Eğer DERBİS üye kaydının nasıl yapılacağını video olarak görmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bu yazımızda DERBİS'e üye nasıl kaydedilir sorusunun cevabını vermeye çalıştık. Dernekler mevzuatı hakkındaki sorularınızı Soru-Cevap bölümüne yazabilir ve cevaplarına en kısa sürede ulaşabilirsiniz. Sivil toplum dünyası hakkındaki bir sonraki yazımızda görüşmek üzere. 

Sağlıcakla kalın.

2 yorum:

  1. Derneğe üye kaydı nasıl yapılır? Çok önceden kayıt defterinde olan kişiler derbise kaydedilebilir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derneğinize üye olmak isteyen kişi öncelikle derneğinize dilekçe vermelidir. Daha sonra kişinin üyeliği kabul edilirse yönetim kurulu kararı alınır ve kişi DERBİS ve üye kayıt defterine kaydedilir. Önceden üye kayıt defterinde bulunan kişinin üyeliği devam ediyorsa DERBİS'e kaydetmeniz gerekir.

      Sil

Sorularınızı buradan sorabilirsiniz!

Blogger tarafından desteklenmektedir.