dernek adres değişikliği


Dernekler çeşitli sebeplerle merkezlerinin adresini (yerleşim yeri) değiştirmek isteyebilir. Peki dernek adresi nasıl değiştirilir? Dernek adres değiştirme işlemi  için yapılması gerekenlere hep beraber göz atalım.

        Dernek Adres Değişikliği İçin Karar Almak

Dernekler yerleşim yerini değiştirmeden önce dernek yönetim kurulu derneğin karar defterine şöyle bir karar yazmalıdır:

"Derneğimizin mevcut olan ............................... adresinden .................................................... adresine taşınmasına ve yeni dernek adresinin DERBİS şifresi aracılığı ile bildirilmesine karar verilmiştir."

        DERBİS Şifresi İle Adres Bildirimi Yapmak

Dernek yerleşim yeri değişikliği, yönetim kurulu kararı alındıktan sonra 45 (kırk beş) gün içerisinde, DERBİS şifresi aracılığı ile mülki idare amirliğine bildirilmelidir.

Bildirim şöyle yapılır. DERBİS kullanıcı adı, şifre ve parolası girildikten sonra Bildirimler-Yerleşim Yeri Değişiklik Bildirimi butonu tıklanır. Daha sonra derneğin yeni yerleşim yerinin adresi, yerleşim yeri değişikliğine esas yönetim kurulu kararının tarih ve sayısı girilerek Bildir/Kaydet tuşuna basılır ve bildirim tamamlanmış olur.

Eğer DERBİS üzerinden adres değişikliğinin nasıl yapıldığını video üzerinden görmek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Bu yazımızda dernek adresi nasıl değiştirilir sorusunun cevabını aradık. Dernek yerleşim yeri değişikliği hakkında ve dernekler mevzuatı ile ilgili diğer sorularınızı makalenin altındaki yorum bölümüne ya da Soru-Cevap bölümüne yazabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Ek 24 neyin ekinde verilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. EK-24 DERBİS programı devreye alınmadan önce fiziki kağıt olarak düzenlenerek Mülki İdare Amirliğine verilmekteydi. Ancak şu an DERBİS üzerinden elektronik bildirim yapıldığı taktirde EK-24 ün düzenlenmesine gerek bulunmamaktadır.

      Sil

Sorularınızı buradan sorabilirsiniz!

Blogger tarafından desteklenmektedir.