faaliyet belgesi



        DERNEK FAALİYET BELGESİ NASIL ALINIR?

Dernekler birçok alanda faaliyet belgesine ihtiyaç duyarlar. Faaliyet belgesi derneklerin faal olduğunun bir belgesidir. Peki faaliyet belgesi ne için gerekli olur? Faaliyet bilgisinde dernek hakkında hangi bilgiler bulunur? Faaliyet belgesi nasıl alınır? Bu yazımızda bu soruların cevaplarını bulmaya çalışacağız.

Dernek faaliyet belgesi dernek projelerinde dernek elektrik, su, doğalgaz abonelik işlemlerinde, banka işlemlerinde derneklerden istenilen belgelerden bir tanesidir. Örneğin son günlerde yapılan değişiklikle derneklerin ucuz elektrik tarifesinden yararlanması kararlaştırıldı. Bu nedenle elektrik dağıtımı şirketlerine dernekler tarafından uygun tarifeden yararlanma amacı ile başvuruyor. Elektrik dağıtım şirketleri ise derneklerden dernek olduklarını kanıtlayan bir belge sunmasını istiyorlar. İşte faaliyet belgesi derneklerin hangi tarihte kurulduğunu, başkanının kim olduğunu,  derneğin kütük numarasını ve vergi kimlik numarasını içeren, derneğin halen faal olup olmadığı hakkında bilgi veren önemli bir belgedir. Peki faaliyet belgesi alma işlemi nasıl gerçekleşir? Faaliyet belgesini nereden alabiliriz?

Dernek faaliyet belgesi İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüklerinden alınabileceği gibi artık DERBİS (Dernekler Bilgi Sistemi) üzerinden de alınabiliyor. DERBİS üzerinden alınan faaliyet belgesi barkodlu olarak temin ediliyor ve internet üzerinden doğrulanabiliyor. Peki DERBİS'ten faaliyet belgesi nasıl alınır? Şimdi bu sorunun cevabını vermeye çalışalım.

        DERBİS'ten Faaliyet Belgesi Alma

DERBİS'ten faaliyet belgesi almak için sisteme şifre ve parolanız ile giriş yapıldıktan sonra sol panelde bulunan Dernek İşlemleri menüsünden Faaliyet Belgesi Oluştur butonu tuşlanır. Ardından belge hangi kuruma verilecekse kurumun ismi gelen ekrana yazılarak onay tuşuna basılarak belge oluşturulur. Artık barkodlu dernek faaliyet belgeniz hazır. 

Bu yazımızda dernek faaliyet belgesi alma konusuna değindik. Bu konu ve derneklerle ilgili tüm konular hakkındaki sorularınızı Soru-Cevap bölümüne yazabilir ve güncel mevzuat haberlerimiz için Youtube kanalımıza abone  olabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.


2 yorum:

  1. faliyet belgesi alamıyorum yeni sistemde

    YanıtlaSil
  2. Yeni sitemde aksaklıklar var. Genel bir sıkıntı bulunmakta.

    YanıtlaSil

Sorularınızı buradan sorabilirsiniz!

Blogger tarafından desteklenmektedir.