E-Devlet Dernek

           E-DEVLET ÜZERİNDEN DERNEK ÜYELİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?


İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde artık E-Devlet üzerinden dernek üyelik başvurusu yapmak mümkün hale geldi. Peki E-Devlet üzerinden dernek üyelik başvurusu nasıl yapılır? Bu yazımızda "E-Devlet ile derneğe nasıl üye olunur?" sorusunun cevabını vermeye çalışacağız.

E-Devlet üzerinden üye olmak istediğiniz bir derneğe üyelik başvurusu yapabilirsiniz. Bu işlem için ise E-Devlet sistemine elektronik imza ya da mobil imza ile giriş yapmalısınız. Elektronik imza almak için Nüfus Müdürlüklerine, mobil imza almak için ise GSM operatörlerine başvurmanız gerekmektedir.

E-Devlet sistemine mobil imzanız ya da elektronik imzanız ile giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Dernek Üyelik Başvurusu" yazılır. Karşınıza çıkan ekrana üye olmak istediğiniz derneğin kütük numarasını ve adını girin. Sorgula butonuna bastığınız zaman üye olmak istediğiniz derneğin ismi çıkacaktır. Ardından onay kutucuğunu işaretleyerek başvuru formunuzu onaylayın. Artık dernek üyelik başvurunuz gerçekleşmiş olacak.

Siz üyelik başvurunuzu yaptıktan sonra derneğin DERBİS (Dernekler Bilgi Sistemi) ekranına başvurunuz ulaşacaktır. Dernek yetkilileri E-Devlet Dernek Üyelik Onay/Ret İşlemleri sayfasından üyeliğinizi kabul edebilir. Eğer E-Devlet üzerinden dernek üyelik başvurusu yapmak istiyorsanız burayı tıklayabilirsiniz. 

Sağlıcakla kalın.



Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Sorularınızı buradan sorabilirsiniz!

Blogger tarafından desteklenmektedir.