Dernekler, faaliyetlerini dernek üyeleri ile sürdürmektedir. Bir derneğin üye sayısı ne kadar çok ise o kadar geniş bir kitleye ulaşmış demektir. Ayrıca üye sayısının çokluğu düzenli gelirlerinin fazla olmasını sağlamaktadır.

Fakat dernekler üyelerini belirli süreler içerisinde dernek merkezinin bulunduğu dernekler birimine  bildirmek zorundadır. Bu süre Dernekler Kanununun 23.maddesine göre 45 gündür. Dernekler bu bildirimi kendilerine verilen şifre ile gerçekleştirmelidir.

Eğer bir dernek üyesi üyeliğe yeni kabul edilmiş ise 45 gün içerisinde DERBİS'e işlenmelidir. Ayrıca derneğin herhangi bir üyesi üyelikten ayrılmış veya üyelikten düşmüşse yine 45 gün içerisinde DERBİS'ten kaydının pasife alınması gerekmektedir. 


   Dernekler Üyelerini Bildirmez İse Ne Olur?

Dernekler üyelerini bildirmedikleri taktirde dernek başkanlarına Dernekler Kanununun 32/s maddesi gereğince idari para cezası uygulanır. İdari para cezasının miktarı 2023 yılı için 1.654,00 TL'dir. Bu miktar her sene belirli oranında artmaktadır. Bu nedenle dernek yetkililerinin derneklerde üye bildirim zorunluluğu konusuna önem vermeleri gerekmektedir.

     

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Sorularınızı buradan sorabilirsiniz!

Blogger tarafından desteklenmektedir.