DERNEK KURMA MALİYETİ (2024) NE KADAR?

Öncelikle merhabalar. Pandemi dönemi ile birlikte maalesef hepimiz bir içe kapanma dönemine girdik. Toplumun bütün kesimleri olarak sosyal faaliyetlerden, kalabalıklardan mecburen uzak kaldık. Ancak her şeye rağmen bu kötü günler inşallah geride kaldı ve toplum olarak eski sosyal günlerimize geri dönmeye başladık.

İnsan, doğası gereği sosyal bir çevreye ihtiyaç duyar ve bu sosyal çevrelerden birisi de derneklerdir. Dernekler kimi zaman bir öğrenci derneği, kimi zaman bir cami derneği, kimi zaman ise bir hemşeri derneği olabilmektedir. Peki dernek kurmanın maliyeti ne kadardır? İşte kalem kalem 2024 yılı yaklaşık dernek kurma maliyetleri.

        Dernek Kurma Maliyeti

Dernekler kurulacağı zaman öncelikle bir yere ihtiyaç duyarlar. Kişilerin kendilerine ait bağımsız bir yeri olabileceğinden ve fiziksel yer ücretlerinin çok çeşitli olmasından dolayı fiziksel mekan masrafını bu hesaplamaya dahil etmeyeceğiz. Daha çok bütün derneklerin ortak olarak kullandığı evrak ve belgeler üzerinden hesaplamamızı yapacağız. Peki bu belgeler nelerdir. Tüm bunları sırası ile açıklayacağız.

        Dernek Defterleri Ücreti

Derneklerin tutması gereken zorunlu defterleri bulunmaktadır. Bu defterler karar defteri, evrak kayıt defteri, işletme hesabı defteri ve üye kayıt defteridir. 1 takım defter ücreti ise 400-1200 TL arasında değişmektedir.

        Alındı Belgesi (Makbuz) Ücreti

Derneklerin bastırması gereken dernek gelirleri alındı belgesi, gider makbuzu, gider makbuzu, ayni yardım alındı belgesi, ayni yardım teslim belgesi gibi makbuzların basım ücreti 800-1600 TL arasında değişmektedir.

        Dernek Kurarken Devlete Herhangi Bir Ücret Ödenir Mi?

Dernek kuruluşu sırasında Valilikler bünyesindeki İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüklerince veya Kaymakamlıklar bünyesindeki Sivil Toplumla İlişkiler Birimlerince herhangi bir ücret talep edilmez. Fakat sizin dernek kuruluş evraklarınızın çıktı maliyeti 100-200 TL'yi bulacaktır. Dernek kuruluş evraklarına buradan göz atabilirsiniz.

Sonuç olarak dernek kurma maliyeti hakkında aşağı yukarı bir fikir edinmiş olduk. Derneklerle ve diğer sivil toplum kuruluşları mevzuatı ile ilgili yazılarımıza devam edeceğiz. Eğer "Dernek Nasıl Kurulur?" bağlantısına tıklarsanız dernek kuruluş süreci ve dernek kuruluş evrakları hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Sorularınızı buradan sorabilirsiniz!

Blogger tarafından desteklenmektedir.