kades



         KADES KADIN ACİL İHBAR UYGULAMASI

     

Son yıllarda ülke gündemimizi meşgul eden en önemli sorunlardan bir tanesi de maalesef kadına şiddet. Kadına şiddet olayları nedeni ile birçok kadın hayatını kaybetmekte de ya da ağır travmalar ile yaşamına devam etmekte zorunda kalmaktadır. Bunun sebeplerinden bir tanesi de olaylara zamanında müdahale edilememesidir ve kadınlarımızın şiddet görmesine engel olunamamıştır.

Fakat İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen KADES (Kadın Acil Destek Uygulaması) sayesinde kadına şiddet olaylarının azalması yönünde önemli bir alternatif olarak durmaktadır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ifadesi ile "Uygulama sayesinde olay yerine 5 dakika içerisinde" emniyet güçleri ulaşmaktadır. Bu uygulamayı ülkemiz ve kadınlarımız adına olumlu bir gelişme olarak görmekle beraber kadına şiddet kavramının zihinlerden sonsuza dek silinmesini sağlayacak bir eğitim ve toplum yapısına acilen kavuşmamız gerektiğini düşünmekteyiz.


         KADES Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Akıllı telefon kullanıcısı bir kadın,  Google Play Store ve Apple Store mağazasından  “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)” uygulamasını indirdikten sonra uygulamadaki ilgili  yerlere T.C. Kimlik Numarasını girmelidir.  Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen aktivasyon kodu ile aktif hale gelen uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınlar acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla  Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşabilir. Yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanır.




Kaynak:www.icisleri.gov.tr





Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Sorularınızı buradan sorabilirsiniz!

Blogger tarafından desteklenmektedir.