PLATFORM NEDİR? NASIL OLUŞTURULUR?

    

        Platform Nedir?

Dernekler, kanunlar ile yasaklanmayan bir alanda diğer dernek, sendika ve vakıflar ile bir araya gelerek platform oluşturabilirler. Örneğin "Kadın Dayanışma Platformu" veya "Çiftçi Sorunları Platformu" gibi. Derneklerin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu platform sayesinde amaca yönelik ortak bir zeminde buluşulmuş olur, platformun kuruluşuna sebep olan sorunlar güçlü bir şekilde dile getirilir.


        Platform Nasıl Oluşturulur?

Platform oluşturmak için öncelikle platforma üye olacak dernek, sendika, vakıf veya diğer sivil toplum kuruluşlarının yetkili kurulları tarafından platforma katılım için kararı alınmalıdır ve kuruluşu platformda temsil edecek kişiler belirlenmelidir. Daha sonra bu temsilciler tarafından bir mutabakat tutanağı hazırlanır. Mutabakat tutanağında aşağıdaki bilgilerin bulunması gerekmektedir:

  • Platformun amacı,
  • Çalışmaların yürütüleceği merkezin adresi,
  • Platformun yönetim üyeleri ve koordinatörünün isimleri.

      Platform Üyeliği Nereye Bildirilir?

Eğer bir dernek bir platforma üye olmuş ise, üye olduğu platformu DERBİS(Dernekler Bilgi Sistemi) aracılığı ile bulunduğu yılın dernek beyannamesinde belirtmelidir. Bu suretle mülki idare amirliğine bildirimini yapmış olur.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Sorularınızı buradan sorabilirsiniz!

Blogger tarafından desteklenmektedir.